Döngüsellik

image

Moda endüstrisi tek başına küresel iklim değişikliğinin %8’inden sorumlu. Küresel karbon salınımının ise %4’ünü moda endüstrisi tek başına üretiyor. Dünyanın en büyük ikinci su tüketicisi ve dünyadaki atık suyun yaklaşık %20'sini üretiyor.

Tedarik zincirinde kullanılan tüm malzemelerin yaklaşık % 35'i, giysi tüketiciye ulaşmadan önce atık olarak son buluyor.

Tekstil ve moda sektörünün çevresel etkilerin azaltılması için tekstil atıklarının geri kazanımı, geri dönüşüm ve ileri dönüşüm faaliyetlerinin artırılması gerekiyor.

Giyi ürünlerinin üretiminde oluşan kumaş atıklarını tekrar üretim sürecine dahil ediyoruz. Kumaş atıkları dokuma kemer, yaka iğnesi gibi yeni ürünlere dönüşüyor.

Geri dönüşümde atık ürünler parçalanıp yeni hammadde haline getirilirken, ileri dönüşüm atığın kaynak olarak ele alındığı üretken bir süreç. Materyaller yeniden kullanılmaları sonucu ortaya çıkabilecek milyonlarca çözümden birisi ile ikinci bir yaşama kavuşur. 

Giysilerin üretiminde çıkan en büyük atık miktarı kumaşlar oluyor. Kalıplarımızı kesim işlemimizi en optimum, en az kumaş ziyanı olacak şekilde yapmaya özen gösteriyoruz. Üretim fazlası kumaşlar önce ince şeritler haline getiriliyor, sonra el dokuma tezgahında dokunarak yeni ürünlere kemerlere dönüşüyor.

image
image

Denim atıklarımızı çok amaçlı kullanılabilecek fiyonk aksesuarlara dönüştürüyoruz.

Bu süreçlerin dışında hala farklı boylarda kumaşların kaldığını fark ettik ve yine üretim atığı kumaşlardan kimono tasarladık. Adına da WASTE NOT kimono dedik. Adnan usta ile birlikte bu parçaları tek tek ziyan etmeden benzer büyüklüklerde kesip hazırlıyoruz. Çok emek yoğun bir süreç olduğu için bu kimonoları limited collection adı altında sınırlı adette yapabiliyoruz.

Giyi kutusundan çıkan hiçbir parçayı çöpe gitmeyecek şekilde tasarladık. Kutularımız sağlam ve fonksiyonel, birçok farklı amaç için kullanılabilir. Giyi etiketi kitap ayracı olacak şekilde tasarlandı.

 
 
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.